Curset d'introducció a la costura

Febrer - Juny 2017
Amb la voluntat de formar en competències personals, socials i laborals bàsiques, aquest any hem pensat en el col•lectiu de dones que té més dificultats per treballar atès que el seu principal objectiu és la cura de la llar i dels fills.

Havent-nos posat contacte amb elles i valorades les seves necessitats i les seves propostes, ens hem decantat per la possibilitat d’oferir-los un curs d’introducció a la costura.

El curs es eminentment pràctic i s’hi imparteixen les nocions bàsiques de cosir, sargir, fer bores, sobrefilar, tallar un patró i aplicar-lo a la roba, aprendre el maneig d’una màquina de cosir elèctrica, bobinar, enfilar, repuntar, sobrefilar, atacar els fils, cosir un drap de cuina, tallar i cosir un davantal per a la cuina, arreglar peces de roba de la família.

Creiem que les pot ajudar a ampliar els seus coneixements i les pot donar eines per afavorir la seva tasca familiar i/o fins i tot laboral, a la vegada que els ofereix el coneixement del vocabulari relacionat amb cadascuna de les activitats del curset i la possibilitat d’un espai relacional per parlar de les seves preocupacions, de l’escola dels fills/es etc.

Hem previst un curs de 30 hores amb 15 alumnes . Es realitza al CC de Can Puiggener .

La persona responsable del curset es una persona experimentada Olaya Soriano. L’organitzem conjuntament amb l’Associació Selat Alwsal i en col•laboració de l'Escola d'Adults de Can Puiggener.