COOPERACIÓ

PROJECTES DE SOLIDARITAT I COOPERACIÓ AMB ÀFRICA
L’associació desenvolupa projectes de solidaritat i cooperació amb Àfrica, concretament amb els països de Senegal, Gàmbia i Guinea Conakry.

ANY 2013 
 1. Projecte per al desenvolupament educatiu i social de l’Ecole 4 de Marssassoum (Senegal): Construcció de dues aules i dos lavabos a l’escola Barris de Kankaba, Gran Dakar i Plateau de la població de Marsassoum, regió de Sédhiou (Casamance, Senegal)  El sector de cooperació en el qual s'emmarca aquest projecte és el de l'educació, ja que millorar el sistema educatiu té externalitats positives en el desenvolupament humà, social, cultural i econòmic de la població.

  La manca de places escolars que hi ha a l’Ecole 4 dels barris de Kankaba, Grand Dakar i Plateau fa que els infants hagin de desplaçar-se a escoles d’altres barris de la població allunyades dels seus habitatges. Havent observat aquesta mancança en aquesta infraestructura escolar i havent rebut la petició per part de l’AMPA i de la direcció de l’escola, l’Associació es proposa construir dues aules i dos lavabos a l’escola per engrandir-la i donar cabuda a tots els infants del barri. A part d’anar adreçades als infants, aquestes dues aules també oferiran altres serveis a la comunitat, com per exemple un espai perquè es puguin reunir les diferents associacions del barri (associació de joves i associació de dones) o per fer-hi classes d’adults que el director organitza amb personal voluntari. En definitiva, el projecte pretén afavorir gairebé tots els habitants que formen la comunitat dels barris de Kankaba, Grand Dakar i Plateau.
 2. Enviament de material educatiu i sanitari per a escoles i centres d'assistència primària
  Poblacions rurals de Gàmbia, Senegal i Guinea Conakry

  El sector de cooperació en el qual s'emmarca aquest projecte és el de l'educació i la sanitat. Els centres rebran materials educatius i sanitaris 'd'acord amb les seves mancances bàsiques.

  Fruit de donacions, l'Associació ha recollit material educatiu i sanitari que repartirà per les escoles i centres d'assistència primària de les poblacions d'on són originaris els socis de l'Associació.