La serp i la noia Saa nin sunkutoo

HI HAVIA UNA VEGADA UN HOME que tenia una noia molt i molt bonica. Se l'estimava amb bogeria i temia el moment de perdre-la quan es casés. Per això va decidir que només donaria la mà de la seva filla a un home que no tingués cul, i ho va fer saber a tothom.

Tot i així, van començar a passar per la seva casa, un rere l'altre, una reunió d'homes que volien casar-se amb la noieta. El pare els deia que entressin en una de les habitacions i els feia ensenyar el cul i en veure que en tenien els aviava sense més explicacions.

Fins que un dia va arribar un home que va dir al pare que no tenia cul. El pare ho va comprovar i, després, li va demanar si podia pagar-li el dot per poder-se casar amb la noia. I com que l'home li va dir que sí, el pare no va tenir més remei que entregar-li la filla perquè s'hi casés.

L'home es va endur la noia cap al bosc, on vivia. Després de caminar una estona, ja força lluny del poble, van arribar davant d'un santang, un arbre molt gran que hi ha a l'Àfrica i que té un tronc molt i molt ample. L'home s'hi va plantar al davant i va cridar:

- Santang, obre't. Santang, obre't.

El tronc de l'arbre es va obrir i la parella es va ficar a dins. Tot seguit l'home va cridar:

- Santang, tanca't. Santang, tanca`t.

I l'arbre es va tancar. Allà era casa seva, l'home vivia dintre de l'arbre que esdevindria la nova casa de la noieta bonica.

Un cop dins, al cap d'una estona, l'home va dir a la noia que sortia a buscar menjar, i just sortir de l'arbre, quan va estar segur que la noia no el veia, es va convertir en... una serp! Sí, sí, l'home era, en realitat, una serp llarga i grossa que, per aconseguir la noia, savent les condicions del pare, s'havia convertit en un home sense cul.

Passaven els dies i l'home cada dia sortia a buscar menjar convertit en ser i en tornar es transformava novament en home per seguir vivint amb la noia. Fins que un dia la noia ho va descobrir tot, i des de dins de l'arbre va començar a cantar una cançó amb l'ànim que algun vianant que anés cap al mercat del poble la sentís. La cançó deia:

Vianants, comerciants, bona gent, quan arribeu al poble digueu al meu pare que em van donar un marit que no és un home sinó una serp.

Desesperada, es va passar tot el matí cantant aquesta cançó, però ningú no la sentia. Només la serp, quan va tornar de caçar i s'acostava cap al tronc va sentir-la cantar somicant, i llavors, va ser ella qui es va posar a cantar aquestes paraules:

- Vianants, caminants, no feu cas de les paraules de la noia. Està mentint. L'únic que passa és que jo li vull fer un petó i ella no vol. No li feu cas que un petó no mata ningú.

I va entrar dins del tronc en forma de serp. De fet la noia ja savia que era una serp i no calia fingir més. Arribat el capvespre, es van posar tots dos a dormir, però la noia no podria agafar el son sabent que al costat hi tenia... una serp, que li feia molta angúnia i molta por.

I va decidir fugir en aquell mateix moment. Va fer obrir el tronc amb les paraules màgiques i es va posar a córrer cap a casa seva per avisar el pare i la mare. Quan hi va arribar va trucar a la porta i es va posar a cantar:

- Mare meva, obre'm la porta, si us plau, obre'm la porta, que darrera meu hi ha una cosa que em vol i jo no la vull... Mare meva, deixa'm entrar!

En aquestes que la serp es va adonar de la fugida de la noia i va córrer també cap al poble a buscar-la. Quan estava a punt d'arribar a la casa, la va veure trucant desesperada i va sentir com cantava i, just abans que pugués atrapar-la, el pare va obrir la porta, la noia va entrar i van tornar a tancar de seguida. I la serp es va quedar al carrer.

I així va ser com la noia es va salvar i la serp va haver de marxar amb la cua entre cames.

Els contes que integren el DVD són: 
Les dues dones del rei - Mansakeela musufuloo
La serp i la noia - Saa nin sunkutoo
La llebre i la hiena - Suluu nin sann
La reunió dels gossos i les hienes - Wuloolu nin suluwoolu la kathia